Warehousing

Haal voordeel uit ons 42,000m2 distributie center in Etten-Leur

Magazijnbeheer

Magazijnbeheer is het centrale onderdeel van E-fulfillment. Met uitzondering van dropshipping, waarbij het product vanuit de productiefaciliteit wordt verzonden, heeft elke webwinkelier een opslagsysteemnodig. En zelfs in die situatie kan de fabriek zelf worden gezien als een soort tijdelijke opslagfaciliteit.Maar dropshipping heeft beperkte toepassingen en is vaak slechts een kortetermijnoplossing voorkleinere ondernemers.Webwinkels hebben de neiging zich snel uit te breiden. Zodra er sprake is van groei, is het belangrijk omeen goed magazijnsysteem te hebben. De werklast van het beheer van dat systeem kan overweldigendzijn. Dit delegeren aan een professioneel magazijn kan een efficiënte oplossing zijn om aan diebehoeften te voldoen.

Professionele magazijnen bieden e-commercebedrijven extra flexibiliteit bij de mogelijkheden tot opslag. Bovendien beschikken ze over ervaren medewerkers en moderne ICT- oplossingen. Flexibiliteit betekent in deze context dat er meer ruimte wordt gehuurd wanneer er sprake is van een groter aantal binnenkomende bestellingen en dat de ruimte wordt verkleind zodra dit aantal terugloopt. Op deze manier betaalt u alleen voor de ruimte die u daadwerkelijk gebruikt. Op de lange termijn kan dit u veel geld besparen.

Logistiek

Tegenwoordig betekent magazijnbeheer meer dan alleen het opslaan van goederen. Het omvat alles tussen het ontvangen van de goederen en het afleveren bij de consument. Dit betekent dat professionele magazijnen alle logistiek voor de opslag, verpakking of herverpakking en distributie van producten verzorgen. Het voordeel van het gebruik ervan is het gevolg van de hoeveelheid producten die ze verwerken. Een gecentraliseerd magazijn zorgt voor de opslagbehoeften van honderden webshops en kan zo betere tarieven bedingen voor zaken als verzending of behandeling van producten. Zie het als producten in bulk kopen; de grotere hoeveelheid zorgt dan voor een betere deal met betrekking tot veel aspecten van opslag en distributie.

Opslag Flexibiliteit En Veiligheid

Moderne magazijnen bieden opslag en beheer voor een breed scala aan producten en volumes. Ze zullen voldoende ruimte hebben om de klant opties te bieden om hun opslagruimte te verkleinen of te vergroten naargelang de omstandigheden, en hebben een goed ontwikkeld veiligheidsbeleid. Om verliezen tot een minimum te beperken, gebruiken moderne magazijnen verschillende taggingsmethoden en softwaresystemen die de opgeslagen goederen bijhouden. Ze worden vaak geregistreerd in een gecentraliseerd softwaresysteem met een barcode-achtige tag die vervolgens wordt gescand voor exacte informatie omtrent de locatie en de status van het product indien daar behoefte aan is.

Douane-Entrepots

Een goed modern magazijn heeft een geïntegreerd entrepot of douane-entrepot. Met dit type magazijn kunnen goederen die onder douanerechten vallen worden opgeslagen. Hiermee kan de klant die goederen opslaan zonder de belastingen vooraf te betalen. In plaats daarvan heeft de klant de mogelijkheid om het product te verkopen voordat de rechten worden betaald. Dit kan vooral nuttig zijn bij het opnieuw exporteren van goederen. In dat geval hoeft u zelfs de kosten in verband met het importeren van goederen niet te betalen.

 

Software

Voor alle werkende onderdelen van het magazijnbeheer hebben moderne magazijnen softwaresystemen nodig. Deze systemen zorgen voor de registratie en het volgen van goederen. Dit betekent dat een centraal WMS (Magazijnmanagementsysteem) informatie verzamelt over de goederen die zijn opgeslagen in het magazijn. Die informatie is vervolgens beschikbaar door middel van scannen. Het voordeel van deze methode is de beschikbaarheid van statistische informatie. De klant heeft meestal via het systeem toegang tot relevante informatie over zijn bedrijf. Dit omvat zaken als verkoopnummers of retourzendingen. Dit kan een bijzonder groot voordeel zijn in verband met het verfijnen van uw bedrijfsactiviteiten.

 

Laat ons het werk doen

Bespaar tijd en kosten door het uitbesteden van uw e-Fulfilment, Opslag, Transport , Distributie en Warehousing