Orderpicken

Een goed georganiseerd orderverzamelen process is essentieel voor webshops

Orders verzamelen is het proces waarbij producten, op basis van een order, worden getraceerd en verzameld. Binnenkomen, zoeken de werknemers het pakket en halen het op uit het magazijn. Wordt wordt het verzonden. Bij de verzending kunnen verschillende afleverbonnen worden geleverd, bijvoorbeeld een factuur met een persoonlijk bericht aan de klant.

Proces

Wanneer u uw goederen aan een magazijn toevertrouwt, wilt u er zeker van zijn dat dit snel gebeurt. De bestelling moet intact blijven en dient snel en volledig bij uw klant te worden afgeleverd. Om dat te bereiken is een goed georganiseerd orderverzamelproces essentieel. We voltooien het verzamelen (picking) voor elke pakbon voordat we aan een nieuwe beginnen. Bestellingen kunnen op individuele basis worden opgehaald. Ze kunnen ook worden verzameld per productgroep, bijvoorbeeld de productgroep die zich in de koel- of vriesafdeling bevindt.

Van een barcode voorzien en scannen

Orders verzamelen is onlosmakelijk verbonden met magazijnbeheer. Bij het verzamelen van bestellingen gebruiken de medewerkers handmatige scanners om de barcodes op de producten te scannen. De code op de pakbon geeft de exacte locatie van het product aan. Daarna moet het systeem worden bijgewerkt. Dit gebeurt met onze ICT-software. De barcodes of tags op de producten geven een bevestiging aan een ERP-systeem (RFID-systeem) om ervoor te zorgen dat de juiste producten worden verzameld en de voorraad up-to-date blijft. Er zijn verschillende innovaties in software en technologie die het verzamelen van orders eenvoudiger maken. De belangrijkste is het scannen van barcodes. Maar het verzamelen van orders kan zelfs zonder het scannen van barcodes plaatsvinden. We hebben headsets voor spraakgestuurde opslag en het verzamelen van orders. Deze methode wordt ook wel voice picking genoemd. Daarbij wordt de medewerker door een audiosysteem naar de precieze opslaglocatie geleid. De medewerker bevestigt de verzamelinstructies met spraakopdrachten. Vervolgens haalt de medewerker het product op en stuurt het naar de verzendafdeling.

Software Systemen Voor Orderverzamelen

De technologie voor het verzamelen van orders ontwikkelt zich snel en het proces kan inmiddels worden uitgevoerd met geautomatiseerde assistentie. We onderscheiden gedeeltelijke automatisering (of co-robotisering) en volledige automatisering (robotisering). Een geautomatiseerd opslag- en orderverzamelsysteem wordt een Automated Storage and Retrieval System (AS/RS) genoemd. We beschikken over geavanceerde technologische oplossingen om dit proces snel en betrouwbaar te maken. Met ons Warehouse Management Systeem (WMS (Magazijnmanagementsysteem) en andere ICT-oplossingen vindt het verzamelen van orders snel en zorgvuldig plaats. Fouten zijn onwaarschijnlijk omdat het grootste deel van het werk door de software wordt gedaan. We besteden veel zorg aan het registreren van alle binnenkomende producten voordat ze worden opgeslagen zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgehaald zodra er een bestelling binnenkomt.

Snellere Verzending Met Ons Systeem

Het doel van ons bedrijf is ervoor zorgen dat een binnenkomende bestelling onmiddellijk wordt verwerkt. Er zijn geen wachttijden dankzij onze software die rechtstreeks in de webshop is geïntegreerd.
Ook is er geen sprake van vertraging zodra de bestelling is verwerkt, omdat we de exacte locatie van uw product op een barcode van pakbon hebben opgeslagen. Het overdragen van dit deel van uw bedrijf aan ons, zal u en uw bedrijf veel geldige stress besparen. U kunt die energie investeren in het brengen van uw bedrijf. U kunt zich ontspannen in de wetenschap dat we een fantastisch systeem hebben opgebouwd om aan uw behoeften met betrekking tot het verzamelen van orders te voldoen.

Laat ons het werk doen

Bespaar tijd en kosten door het uitbesteden van uw e-Fulfilment, Opslag, Transport ,
Distributie en Warehousing