Douane Entrepot

 Houd uw cashflow in stand

Wat is een Douane Entrepot

Ingevoerde goederen van buiten de EU zijn onderworpen aan douaneheffingen en invoerrechten. Elk product dat u van buiten de EU verzendt, moet langs de douane, waarbij u vaak een aanzienlijk bedrag moet betalen om uw product daar te krijgen waar het naartoe moet. Deze douanebelastingen kunnen een enorme invloed hebben op uw liquiditeit, waardoor uw kapitaal voor investeringen en uitbreiding wordt verminderd. Een optie om deze betalingen uit te stellen voordat u daadwerkelijk verkoopt, zijn douane entrepots.

Douane en wederuitvoer

Douane entrepots zijn faciliteiten waar goederen die onder de douanewetgeving vallen, worden bewaard voordat de rechten worden betaald. Op deze manier kunnen goederen die geïmporteerd worden van buiten Europa veilig en legaal worden opgeslagen in ons douane-entrepot zonder dat u onmiddellijk de douane hoeft te betalen. Zodra u de bestelling op uw online verkooppagina heeft ontvangen, betaalt u de douaneheffingen met een deel van de winst die met de verkoop is verdiend. Als het product buiten de Europese Unie wordt verzonden, kunt u zelfs voorkomen dat u betaalt. Dit komt omdat de btw alleen wordt betaald wanneer geïmporteerde goederen worden verkocht, niet op opnieuw uitgevoerde goederen uit het douane-entrepot. Sommige bedrijven geven aan 25% tot 30% te hebben bespaard op deze belastingen. De voordelen van deze manier van opslag van geïmporteerde producten zijn talrijk.In de eerste plaats behoudt u extra liquiditeit, d.w.z. uw cashflow wordt niet belast door bulkheffingen die u op geïmporteerde goederen moet betalen. Met de overgebleven middelen kunt u natuurlijk investeren in andere aspecten van uw bedrijf, zoals marketing of het uitbreiden van uw assortiment.

Afhandelen van douaneheffingen

Daarnaast nemen we de moeite van het afhandelen van het douanekantoor en het afhandelen van de betalingen over. We zullen u helpen bij het inklaren van uw goederen bij de douane (communautair) en bij andere handelingen met het douanekantoor. Zoals bijvoorbeeld het T1-formulier. Met het T1-formulier kunnen goederen tussen EU-landen worden verzonden, zelfs als ze nog onder de douane vallen. Hierdoor hoeft u geen werknemers in te huren om tijd en middelen aan de douane te verspillen, terwijl ze uw bedrijf kunnen helpen groeien.

Geïntegreerde logistiek

Onze douane-entrepots hebben het extra voordeel dat ze gekoppeld zijn aan onze logistieke faciliteiten. Als u besluit om een van onze zakelijke partners te worden, kunnen we in wezen alles regelen, van opslag en verpakking tot de levering en, indien nodig, zelfs het retour zenden van het artikel. Zodra de goederen zijn vrijgegeven voor betaling door de douane, starten we eenvoudig het proces van verpakking en verzending, precies zoals we doen met onze andere goederen die zijn opgeslagen in de niet-douane-depots.Omdat douane entrepots specifiek zijn omdat ze onder de douanewetgeving vallen worden ze goed beveiligd en onderhouden. Bovendien ontvangt u een obligatie op uw artikelen. Dit zorgt ervoor dat u geen monetair verlies zult leiden zodra de betalingen, inclusief btw of belastingen op goederen en diensten, zijn betaald.

10000
Warehouse

Vareya Douane Entrepot

Ons douane entrepot (42000 m2) in Nederland heeft een douane-autorisatie niveau C. Dit betekent dat we goederen die onder douanetoezicht vallen kunnen ontvangen, opslaan en verzenden. En vanwege onze AEO-F-vergunningen kunnen we de snelheid en flexibiliteit bij de douane verhogen. Ons bedrijf regelt eenvoudigweg alle logistiek achter opslag en transport voor u, waardoor u tijd, middelen en vaak veel frustratie bespaart.