Transport & Distributie

One – stop – shop services

Transport

Tijdens het opslaan en distribueren van producten is transport een subproces dat op elk niveau opduikt. Het kan het overbrengen van producten naar ons magazijn betekenen. Het kan ook het tussentijds overbrengen van producten zijn vanuit ons magazijn naar een fabriek waar ze worden verwerkt, en van waar ze vervolgens terug worden gebracht. Het kan ook het laatste transport van de producten naar onze distributiecentra zijn, alwaar ze op transportvoertuigen worden geladen. Omdat dit overal aanwezig is in het proces, is het belangrijk dat dit soepel en betrouwbaar verloopt. Om dit doel te bereiken is een gecentraliseerd beheersysteem nodig.

Transport en Distributie

Nadat de producten zijn verzameld, verpakt en geëtiketteerd, zijn ze klaar om naar de eindklant te worden verzonden. Het proces om het artikel bij de klant te krijgen wordt distributie genoemd. Alhoewel het deel uitmaakt van dezelfde (logistieke) sector als het transport, heeft het verschillende elementen. Distributie is altijd de laatste stap in het proces. Het wordt daarom behandeld met speciale aandacht voor gemak en tijdbeheer. De klant bepaalt waar en wanneer hij het product wil ophalen en wij proberen aan zijn behoeften tegemoet te komen. 

Transport daarentegen is grotendeels een intern proces. Het bevat alle verschillende situaties waarin uw product ergens anders naartoe moet worden verplaatst. In het geval van productievoorraden ,grondstoffen of halffabricaten kan dit de eerste stap zijn. In andere omstandigheden kan het een punt zijn om het product van het ene magazijn naar het andere te verplaatsen om redenen van gemak of efficiëntie in verband met de verzending. Zoals bij al onze diensten vindt er altijd vooraf overleg plaats met onze klanten. Dit zorgt ervoor dat er geen beslissing wordt genomen zonder rekening te houden met de uitdrukkelijke wensen van onze klanten.

Software Systemen Voor Het Transport

Een belangrijk element bij het beheer van deze werklast, door het gehele proces, is het Transport Management Systeem (TMS) (Transportmanagementsysteem). Het TMS berekent optimale transportroutes en de meest kostenefficiënte transportmiddelen. Het zorgt ook voor de administratieve registratie van alle transporten. Naast het TMS gebruiken we ook geavanceerde technologische systemen zoals verschillende vrachtuitwisselingssystemen en Electronic Data Interchange (EDI) (Elektronische data-uitwisseling). Deze systemen zorgen ervoor dat alle actieve delen van het proces worden bijgewerkt met betrekking tot de status van de producten. Bijvoorbeeld wanneer ze worden verzonden en onderweg zijn of wat de geschatte aankomsttijd is. In combinatie met onze professionele medewerkers stelt het ons in staat om alles te laten functioneren zodat er geen tijd verloren gaat.

Complete service

Wij bieden onze klanten transportdiensten die verder gaan dan alleen de levering. Zo kunnen we ook complexe schema’s van tussentijds transport verzorgen. Met behulp van onze softwaresystemen worden alle producten te allen tijde in de database geregistreerd. Hierdoor zijn zowel wij als de klant altijd op de hoogte van de precieze locatie en status. De rest van het proces wordt verzorgd door onze professionele medewerkers die elk product met toewijding en zorg behandelen. Daarnaast stelt ons brede netwerk van verzendbronnen en routes ons in staat om uit een grote pool van mogelijkheden de optie te kiezen die het beste bij u past.

Laat ons het werk doen

Bespaar tijd en kosten door het uitbesteden van uw e-Fulfilment, Opslag, Transport , Distributie en Warehousing